Cessenon-sur-Orb

Plattegrond van CessenonCessenon_map_klein

click to enlarge

In het pittoreske Cessenon-sur-Orb staat ons huis. Het plaatsje ontleent een deel van haar naam aan de rivier, l'Orb,die dwars door het dorp gaat. U kunt in de rivier goed kunt zewmmen en kan voor de nodige verkoeling zorgen op de warme zomerdagen. Ons huis staat midden in het dorp en alles in het dorp is op loopafstand. De plaatselijke bar is 7 deuren verder en nog een paar deuren verder is de bakker. In het dorp is een kleine supermarkt waar u de alledaagse boodschappen kunt doen. Deze supermarkt heeft niet een heel uitgebreid assortiment. Er is een grote supermarkt (een Carrefour) in Cazouls-les-Béziers, dat op ongeveer 9 kilometer afstand ligt. Om heel uitgebreid te winkelen kunt u het beste naar de Géant in Béziers gaan. Op dinsdag en op zaterdag is er markt in Cessenon-sur-Orb op het kerkplein. Iedere donderdag en zondag is er markt in het nabij gelegen dorp Saint-Chinian.Cessenon_klein

Het dorp ontleent een deel van haar charme door de activiteiten buiten op straat. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen. Op de zaterdagen in het hoogseizoen speelt er in de regel een bandje op het kerkplein waar een groot deel van het dorp op afkomt. Het dorp heeft voldoende horecagelegenheden. Zoals eerder gezegd is er een bar en er zijn maar liefst drie restaurants (plus één die alleen 's zomers open is).

Het dorp is door zijn ligging een erg gewilde plaats geweest tijdens oorlogen. Het ligt strategisch doordat het aan de ene kant de rivier ligt en aan de andere kant tegen een heuvel aanligt. Mede door toedoen van de vele oorlogen werd het dorp in 1633 definitef gefortificeerd.

 

 

 

 

 

.